12.2.–14.3.2021

Honey, Please

”I Sofia Okkonens värld möts ytor och djup och konstnärliga världar uppstår. När vi vandrar omkring i dem förändras våra uppfattningar om surrande insekter, bebisar och foto."

Honey, Please är en fotografisk installation där golv- och väggytorna täcks med digiprintat tyg. När betraktaren kommer till galleriet stiger hen in i installationen. Honey, Please fick sin början år 2020 och är ett nyfiket och hoppfullt försök att återhämta sig från den kroniska ångest som allt patos kring världens undergång ger upphov till. Att pollinerarna har minskat för att naturens mångfald utarmas, kopplas i utställningen till frågor kring låg nativitet, trycket att reproducera sig, gryende babyfeber och en hotfull framtid.

Kärnan i Okkonens konstnärliga uttryck är återgivningar av känslor och stämningar som står i motsatsförhållande till varandra men som uppträder samtidigt. I sina verk intresserar hon sig för hur våra uppfattningar om exempelvis skönhet, kroppslighet, rädslor och trauman tar sig uttryck framför kameran: å ena sidan när bilden görs på ett arrangerat och estetiskt kontrollerat sätt, å andra sidan när det sker okontrollerat och omedvetet.

Utställningen har fått understöd från Finnfoto – Finlands Fotoorganisationer rf.

Pris

Arrangör: 
Åbo Konsthall
040 350 1954
Plats: 
Åbo Konsthall
Adress: 
Vanha Suurtori 5, Turku
Evenemangs FB-sida: 
Webbplats: 
Event Instagram page: