Virkeä vanhuus -luentosarjan kuvitus
12.1.–8.6.2021

18.5.2021 13.0014.30

Virkeä vanhuus -yleisöluentosarja

Ikääntyneiden uudistuneet ruokasuositukset. Ravitsemusterapeutti Marjut Hakala keroo uudistuneista suosituksista.

Pääkirjaston Studiossa (uusi puoli, 1. kerros) tiistaina klo 13–14.30.

Turun kaupunginkirjasto yhteistyössä Turun Seudun Vanhustuki ry:n kanssa.

Luentoja on mahdollista seurata myös verkossa omakirjasto.fi -sivun kautta punaista Videot-linkkiä klikkaamalla. Luennot säilyvät katsottavissa kaksi viikkoa.

12.1. Hätäkeskukseen soittaminen ja peruselintoimintojen tarkkailu ammattiapua odotellessa -verkkoluento

Luennolla kerrotaan, mitä pitää ottaa huomioon hätäkeskukseen soitettaessa, mikä on 112 Suomi -sovellus, miten sitä käytetään ja miten se auttaa sekä kiireellisissä että kiireettömissä tilanteissa. Tämän lisäksi käydään läpi tärkeimmät peruselintoiminnot ja niiden tarkkailu ammattiapua odottaessa. Luennoitsijana ensiavun ja terveystiedon kouluttaja, sairaanhoitaja Eetu Honkanen. Koronarajoitusten takia yleisöä ei paikalle.

9.2. Hyviä valintoja – kaiken ikää -verkkoluento

Koskaan ei ole liian myöhäistä pitää huolta itsestä, samalla terveydestä ja toimintakyvystä. Ikääntyessä se on kuitenkin vielä tärkeämpää. Onnistumisen avaimet eivät ole kuitenkaan kaikille samanlaisia, ja ne voivat myös vaihdella ajan mittaan. Siksi kannattaa oppia ymmärtämään, mitkä asiat ovat itselle tärkeitä ja saisivat tekemään hyviä valintoja - hyvällä mielellä ja joka päivä. Luennoitsijana liikuntalääketieteen erikoislääkäri, LT Harri Helajärvi. Koronarajoitusten takia yleisöä ei paikalle.

16.3. Poistetaan yksinäisyyttä yhdessä - Tykkää turkulaisesta! -verkkotilaisuus

Tykkää turkulaisesta! -kampanja haastaa kaikki turkulaiset mukaan tekemään hyviä tekoja yksinäisyyden vähentämiseksi Turusta.

Tilaisuuden aloittaa luento ”Iäkkäiden ihmisten yksinäisyys - mikä lääkkeeksi?” Luennoitsijana Ystäväpiiri-toiminnan päällikkö, FT Anu Jansson Vanhustyön keskusliitosta (luento toteutuu videoyhteydellä). Luennon jälkeen luvassa tietoa Tykkää turkulaisesta! -kampanjan toiminnasta sekä monipuolisia menovinkkejä senioreille. Koronarajoitusten takia yleisöä ei paikalle.

18.5. Ikääntyneiden uudistuneet ruokasuositukset

Ikääntyneiden ruokasuositukset ovat uudistuneet. Millainen on ruokavalio, joka sopii kaikille ikääntyneille omien ruokavalintojen perustaksi ja millainen merkitys ravinnolla on kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin? Luennoitsijana ravitsemusterapeutti Marjut Hakala Turun hyvinvointitoimialan terveyspalveluista.

8.6. 75-vuotisneuvola

Turun kaupungin 75-vuotisneuvola on 2-vuotinen hanke, jonka tarkoituksena on arvioida ikäneuvolatoiminnan toteutettavuutta sekä sitä, pystytäänkö neuvolatoiminnan avulla vaikuttamaan muun muassa sairauksien riskitekijöihin ja toimintakykyyn. Luennolla käsitellään neuvolakäynneillä esiin nousseita asioita 75-vuotiaiden turkulaisten terveydestä ja toimintakyvystä.

Hinta

Sarjan tapahtumat

Tapahtumapaikka (kaupungin toimipiste): 
Tapahtumapaikka: 
Studio
Tapahtuman osoite: 
Linnankatu 2, Turku