19.3.–25.4.2021

NYTT 2021 – Kuvataiteen valmistuvien näyttely

NYTT 2021 -näyttelyssä Turun AMK:n Taideakatemiasta valmistuvat kuvataiteilijat tuovat koettavaksi monipuolisen kokonaisuuden nykytaidetta Turun Taidehalliin ja sen ympäristöön.

NYTT 2021 -näyttely koostuu 21:n opiskelijan taiteellisista opinnäytetöistä. Näyttelykokonaisuus on tekniikoiltaan ja tematiikaltaan mittava: esillä on teoksia animaatiosta öljymaalauksiin, sarjakuvista saveen, grafiikasta valokuviin ja veistoksista videoihin.

– Taiteen tekeminen on yksinäistä ja tarvitsee ympärilleen tilaa. Viimeinen opiskeluvuotemme on ollut poikkeuksellinen, sillä suurin osa kanssakäymisestämme on tapahtunut etänä. Koen tilanteen korostavan yhteisen näyttelyn merkitystä. On upeaa saada teoksemme samaan tilaan, käymään jonkinlaista fyysistäkin vuoropuhelua kuluneen neljän vuoden yhteisen opiskelun ja erityisesti menneen poikkeuksellisen vuoden jälkeen. (Valmistuva kuvataiteilija Niina Villanueva)

Näyttely levittäytyy Turun Taidehallin lisäksi Brinkkalan Galleriaan ja Turun Vartiovuoren Vesisäiliön tiloihin. Näyttelyn aikana on lisäksi nähtävissä videoteoksia Turun Kaupunginteatterin taideseinällä.

NYTT 2021 -näyttelyn taiteilijat Turun Taidehallissa: Iina Gröhn, Hideki Kimura, Ville Kiviniemi, Ottilia Orenius, Anu Perkkiö, Anni Porrasmäki, Susanna Selin, Sampo Sirkka, Niko Tampio, Venla Torppa, Emilia Usvalaakso, Fanny Varjo ja Niina Villanueva.

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Tapahtuma on maksuton

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Taidehalli
040 350 1954
Tapahtumapaikka: 
Turun Taidehalli
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 5, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Instagram-sivu: