12.2.–14.3.2021

Honey, Please

”Sofia Okkosen maailmassa pinnat ja syvyydet kohtaavat luoden taiteellisia maailmoja, joissa kuljeskelu muuttaa käsityksiämme pikkupörriäisistä, beibeistä ja valokuvasta."

Honey, Please on lattia- ja seinäpinnat digiprintatuilla kankailla peittävä valokuvallinen tilateos, jonka sisään katsoja astuu galleriaan saapuessaan. Vuonna 2020 alkunsa saanut Honey, Please on utelias ja toiveikas yritys toipua maailmanlopun paatoksen aiheuttamasta kroonisesta ahdistuksesta. Hyönteispölyttäjien väheneminen luonnon monimuotoisuuden heikentymisen seurauksena kietoutuu näyttelyssä alhaisen syntyvyyden, lisääntymispaineiden, orastavan vauvakuumeen sekä uhkaavan tulevaisuuden välisiin kysymyksiin.

Okkosen taiteellisen ilmaisun ytimessä on kuvata toisilleen vastakkaisia mutta samanaikaisesti ilmeneviä tunteita ja tunnelmia. Hän on kiinnostunut tutkimaan teoksissaan sitä, miten käsityksemme esimerkiksi kauneudesta, kehollisuudesta, peloista ja traumoista ilmenevät kameran edessä: toisaalta lavastetun ja esteettisesti hallitun kuvan tekemisen, toisaalta taas kontrolloimattoman ja tiedostamattoman välityksellä.

Näyttelyä on tukenut Finnfoto – Suomen Valokuvajärjestöt ry.

Hinta

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Taidehalli
040 350 1954
Tapahtumapaikka: 
Turun Taidehalli
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 5, Turku
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman Instagram-sivu: