14.1.–4.3.2022

4.3.2022 19.0021.35

Ken Ludwig's Baskerville: A Sherlock Holmes mystery

A genious, brilliant and entertaining show, one of the most seen and beloved Sherlock Holmes plays.

Ken Ludwigin Baskerville – aito Sherlock Holmes arvoitus on nerokas, häikäisevä ja viihdyttävä esitys, yksi suosituimmista ja rakastetuimmista Holmes- näytelmistä. Käsikirjoitus pohjautuu Arthur Conan Doylen dekkariin Baskervilllen koira.

Devonshiren nummi on tiheän sumun peitossa. Koira ulvoo, pahaenteisesti, nälkäisesti, verenhimoisesti. Ilta on pimeä, Sir Charles Baskerville on menossa ulos, hänellä on tapaaminen.
ROOOAAARRR!! Siitä tulee hänen viimeisensä.

Sherlock Holmes ja Tri Watson saavat selvittääkseen tapauksen, jossa Baskervillen suvun jäseniä riistetään hengiltä yksi toisensa perään. Legendan mukaan sukua vainoaa riivattu koira. ROOAAARR… Arvoitus on selvitettävä ennen kuin seuraava perillinen, nimittäin vasta Kanadasta tullut, Baskerville Halliin asumaan asettuva Sir Henry Baskerville, joutuu myös tapetuksi.

Kaikki ei ole sitä miltä näyttää. Harvoin onkaan. Holmes on hemaiseva. Watsonia on kirjaimellisesti hieman enemmän. Murhaaja on ehkä vahvasti meikattu. Yllättävää lauluakin saattaa olla - oopperaa, bluesia, iskelmää ja jazzia. Tutkimme raakaa murhaa, kuulkaas – ja murhaaja pääsee vapaaksi! Nyt otetaan mittaa, huvittavia hetkiä vilisee… jännitys tiivistyy…olemme lähellä… sehän on… ja sitten kaikki kääntyy. Viisi näyttelijää omistautuu täysillä ällistyttävän kolmisenkymmenen hahmon henkilökaartin näyttelemiseen.

Mutta kuka lopulta ratkaisee arvoituksen? Kaikki ovat epäiltyjä, paitsi sinä ja minä, vaikka kyllä sinäkin olet vähän epäilty. Niin, kuka on kuka loppujen lopuksi koiran ulvoessa sumussa? ROAR!

Teatterisalin ulkopuolinen maailma saa nyt odottaa hetken, vaihdetaan viihteelle pariksi tunniksi vaikuttavan dekkariesityksen parissa. Ken Ludwigin Baskerville – aito Sherlock Holmes arvoitus saa nyt Suomen kantaesityksen. Pohjoismainen kantaesitys oli hiljattain Tanskassa ja maailman ensi-ilta oli vuonna 2015.

Näytelmän esityskieli on ruotsi. Näytelmä tekstitetään ruotsiksi ja suomeksi.

Fee

10-40€

Event organizer: 
Åbo Svenska Teater
+358 2 277 7377
Event place external: 
Åbo Svenska Teater, Main stage
Event address: 
Auragatan 10, Åbo
Event Facebook page: 
Event website: 
Event Instagram page: