6.6.–19.8.2017

Kontti avautuu Kauppatorille

Keväällä Forum-korttelissa sijainnut Turun museokeskuksen Kansalaistila saa nyt jatkoa!

Toiminta muuttaa muotoaan ja siirtyy kesän ajaksi Turun kauppatorille, Aurakadun puoleiselle laidalle. Kevään aikana Kansalaistilassa vieraili lähes 3000 kävijää, ja kauppatorille avattavaan Konttiin odotetaan paljon vierailijoita. Kontin toiminta keskittyy kahteen teemakokonaisuuteen, joista toinen on Historian museo -hanke.

Ensimmäinen teemakokonaisuus 6.6.–15.7. esittelee Turun museokeskuksen kokoelmia 101 esinettä -julkaisun kautta. Julkaisu on läpileikkaus turkulaisten yhteisestä historiasta ja Kontissa voi tutustua sataan ja yhteen esineeseen digitaalisessa muodossa. Kontissa pääsee myös pelaamaan hyllyn kätköistä kaivettua Afrikan tähti -peliä, joka on myös yksi kirjan sadasta ja yhdestä esineestä.

Kaupunkilaiset ja matkailijat pääsevät vuoroviikoin kertomaan mielipiteensä Luostarinmäen käsityöläismuseon sekä Wäinö Aaltosen museon kehittämiseen liittyen. Kehittämisessä halutaan kuunnella kävijöitä ja heidän kokemuksiaan museoista kyselyiden avulla.

Toinen teemakokonaisuus 18.7.–19.8 keskittyy Historian museo -hankkeeseen ja siihen liittyvään kyselyyn. Kyselyn avulla kartoitetaan yhteistyönmuotoja, etsitään sovellusten testaajia, innovaatiobreikkaajia, tapahtumatuottajia, palvelu- ja tuotetestaajia, oppimisympäristöjen rajojen rikkojia ja pelifriikkejä. Miten haluaisit olla mukana Historian museon toiminnassa? Kyselyyn vastaamalla osallistuu Historian museo t-paidan ”ensipainoksen” arvontaan.

Historian museo -postikortin välityksellä voi kirjoittaa historiallisen tervehdyksen vaikkapa ystävälle ja Historian museo -pinssiä kantamalla voi osoittaa tukensa uudelle museohankkeelle.

Jo Kansalaistilassa esillä ollut Unelmien museo -kartta on esillä myös Kontissa, ja siihen voi edelleen käydä merkitsemässä, missä haluaisi Unelmien museon sijaitsevan.

”Historian museo uudistaa käsitystä siitä, mitä kaikkea museo voi olla!”
Tule ja osallistu!

Kontti on avoinna 6.6. alkaen ti–pe klo 8.30–16.30 ja la klo 8.30–15.15
Konttiin on vapaa pääsy, toiminta ja oheistuotteet ovat maksuttomia.

Kontin puhelinnumero 0401826278

Lisätiedot:
Pia Hovi-Assad, vuorovaikutussuunnittelija
puh. 040 638 6924, pia.hovi-assad@turku.fi
Turun museokeskus, Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun museokeskus
Tapahtuman osoite: 
Kauppatorin Aurakadun puoleinen laita, Hansa-kauppakeskusta vastapäätä
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman Twitter-sivu: