Kaksi esiintyjää ja yleisöä salissa
21.–23.9.2018

New Performance Turku Festival 2018

New Performance Turku Festival järjestetään tänä vuonna 21.-23. syyskuuta 2018. Kansainvälinen performanssitaiteen festivaali kokoaa jo seitsemäntenä peräkkäisenä vuonna yhteen taiteilijoita, asiantuntijoita ja tuoreita näkökulmia sekä taiteenlajiin että yhteiskuntaan.

Tämänvuotisen festivaalin läpileikkaavana teemana on POST POST POST. New Performance Turku Festivalin taiteilijat on kutsuttu käsittelemään erilaisten aikakausien jälkeisiä aiheita, kuten postkolonialismia, posthumanismia ja postfeminismiä. Osana festivaalin teemaa toteutetaan myös laaja kansainvälinen History will be kind to me, for I intend to perform it -hanke, joka käsittelee dekolonisaation kysymyksiä ja kehollistettua tietoa performanssin keinoin. Hanke toteutuu Turun lisäksi myös Tukholmassa ja Bergenissä, ja yhteistyökumppaneina ovat kamerunilainen RAVY Biennale sekä berliiniläinen Savvy Contemporary -galleria.

Festivaalin POST POST POST -teema kommentoi suuria muutoksia ja murroksia maailmankuvassamme. Eri ihmisryhmien, kansakuntien ja luonnon epätasa-arvoon perustuneet historiallisesti vääristyneet käsitysrakenteet näyttävät hiljalleen murtuvan silmiemme edessä. Muutoksen äärellä meidän on kuitenkin ensin muutettava tapaamme ajatella asioita - ja muututtava samalla myös itse. Festivaalin taiteilijat on kutsuttu haastamaan olemassa olevia rakenteita ja tarkastelemaan, voisiko performanssitaiteen ja kehollisuuden keinoin käsitellä sitä, mikä ei vielä ole saavuttanut sanallista ilmaisuaan.

Olisiko taiteesta apua hämmennykseen ja pelkoon uuden aikakauden edessä?

Hinta: 

Vapaa pääsy. Tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
New Performance Turku ry
Tapahtuman osoite: 
Itäinen Rantakatu 64, 20810 Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: