1.–30.3.2019

Heijastuksia

Johannes Hännisen teoksia maaliskuussa Kaarina-talossa.

Heijastus ei ole vain pelkkä kuvajainen jostain näkyvästä, vaan yhtä lailla mieleenpainuva kokonaisuus nähdystä, koetusta tai kohdatusta. Heijastus itsessään elää jatkuvassa liikkeessä hetkestä toiseen, valon, tuulen ja ajan virrassa.

Näyttelyn kokonaisuus ’heijastuksia’, kostuu viime vuosien maalauksista ja muutamasta aiempina vuosina tehdystä veistoksesta. Muista Hännisen näyttelyistä poiketen, tällä kertaa pääosassa ovat maalaukset.

Pohtiessaan näyttelyn nimeä Hänninen päätyi sanaan heijastus, sen merkityksen moninaisuuden vuoksi. ”Minulle heijastus ei ole vain pelkkä kuvajainen jostain näkyvästä, vaan yhtä lailla mieleenpainuva kokonaisuus nähdystä, koetusta tai kohdatusta. Pyrkiessäni toteuttamaan mielikuvaani huomasin usein myös, ettei pelkkä yksi kuva vangitse haluamaani vaikutelmaa tai kokemusta. Osa maalauksistani syntyikin konkreettisesti useamman kuvan välisestä vuorovaikutuksesta. Maisemakin muuttuu osin toiseksi, jossa kohtaamani yksi paikka ja kokemus sulautuvat toinen toiseensa.
Heijastus itsessään elää jatkuvassa liikkeessä hetkestä toiseen, valon, tuulen ja ajan virrassa. Veistoksissa taas kohdatut henkilöt muuttuvat toisiksi hahmoiksi, symboleiksi tai merkeiksi jotka toivottavasti saavat yhtä henkilökuvaa suuremman merkityksen.
Toivon katsojankin löytävän jostain työstäni heijastuspintaa omille kokemuksilleen, ajatuksilleen tai kohtaamisilleen.”

Hinta: 

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut
Tapahtumapaikka: 
Kaarina-talo
Tapahtuman osoite: 
Lautakunnankatu 1, Kaarina
Tapahtuman FB-sivu: