2.2.–4.3.2018

8. Turku Biennaali: Reija Meriläinen

Turku Biennaalin aikana Galleria Å:ssa nähdään kolmen biennaalitaiteilijan lyhyemmät yksityisnäyttelyt, joista biennaalin päättää Reija Meriläisen näyttely

Kahdeksas Turku Biennaali kokoaa ajankohtaisen ja tämän hetken kiinnostavimman suomalainen nykytaiteen Turkuun. Aboa Vetus & Ars Nova -museossa ja Galleria Å:ssa on esillä uutta taidetta 16 suomessa työskentelevältä taiteilijalta. Kaikki teokset saavat näyttelyssä ensiesittelynsä.

Reija Meriläinen käyttää työskentelyssään rinnakkain materiaalista ja digitaalista mediaa. Viimeisissä teoksissaan hän on hyödyntänyt tietokonepelien ja nettivideoiden maailmoja sekä materiaalina että välineenä. Meriläisen uudessa teoskokonaisuudessa Faint nähdään peittoja, tyynyjä, tekstiä ja videota. Teoksissa kuva-aiheena toistuu Meriläisen edellisen Survivor-videopeliteoksen hahmo nimeltä Margo. Reija Meriläinen on työskennellyt biennaalia varten Aboa Vetus & Ars Novan taiteilijaresidenssissä Turussa.

Näyttelyn avajaisia vietetään torstaina 1.2.2018 klo 18–20, tervetuloa!

Muut Galleria Å:ssa nähdyt Turku Biennaali -näyttelyt ovat Minna Suoniemen (17.11.–17.12.2017) ja Simo Ripatin (22.12.2017–28.1.2018) näyttelyt.

Turun Taiteilijaseura on ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Turku Biennaalia yhdessä Aboa Vetus & Ars Novan kanssa. Näyttelyn taiteilijat Aboa Vetus & Ars Novassa ovat Anna Estarriola, Teemu Korpela, Riikka Kuoppala, Juha Mäki-Jussila, Pekka Niskanen, Tuula Närhinen, Anssi Pulkkinen, Minna Rainio & Mark Roberts, Päivi Takala, Nora Tapper, Nita Vera ja Hanna Vihriälä.

Biennaalipalkinnon saajan valitsee Turun Sanomien päätoimittaja Riitta Monto. Voittaja julkistetaan helmikuussa 2018.

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Taiteilijaseura ja Aboa Vetus & Ars Nova -museo
045 132 4743
Tapahtuman osoite: 
Kaskenkatu 1, 20700 Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: