2.–24.2.2019

Maan oikeus

Turun Taidehallin avajaisnäyttelynä nähdään Taru Elfvingin kuratoima kutsunäyttely MAAN OIKEUS.

Uusi Turun taidehalli kasvaa maaperälle, jossa kerrostuvat kaupunkilaiselämän ja teollisuuden, porvarillisen tapa- ja kulutuskulttuurin, hallinnon ja lain, kansainvälisen kaupan ja kolonialismin juuret ja jäljet. Taidehallin rakennuksessa on sen yli 150-vuotisen historian aikana toiminut muun muassa paita- ja sateenvarjotehdas sekä poliisien kuntosali. Samalla paikalla on ollut aikoinaan raatihuone, eli paikallishallinnon ydin.

Ympäröivistä kortteleista on lähtenyt liikkeelle Suomen kaupungistumisen historia ja taidehallin edessä avautuu tori, joka on ollut merkittävä kaupan keskus sekä kulttuurien kohtauspiste, meriliikenteen luodessa yhteyksiä maailmalle jo useiden vuosisatojen ajan. Taidehallin avajaisnäyttely lähestyykin nykyhetkeä juuri tässä paikassa kiteytyvän historian monisärmäisen prisman kautta.

Näyttelyn taiteilijat ovat Simo & Tuike Alitalo, Saara Ekström, Liinu Grönlund, Terike Haapoja, Harrie Liveart, Saara-Maria Kariranta & Jarmo Ilmari Somppi, Mari Keski-Korsu, Lasse Lecklin, Sari Palosaari, Arja Renell, Leena & Oula Valkeapää.

Turun Taidehalli on avoinna ke–su klo 12–18.

Hinta: 

Taidehalliin vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Taidehalli, Turun Taiteilijaseura, Valokuvakeskus Peri
040 350 1954
Tapahtumapaikka: 
Turun Taidehalli
Tapahtuman osoite: 
Vanha Suurtori 5, Turku
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: