5.12.2018–30.1.2019

Turun Taiteilijaseuran 94. vuosinäyttely

Teoksissa tehdään havaintoja luonnon orgaanisista muodoista ja materiaaleista, mutta tarkastellaan myös rakennettujen kaupunkimiljöiden estetiikkaa.

Turun Taiteilijaseuran koordinoima vuosinäyttelyhaku oli avoin kaikille varsinaissuomalaisille taiteilijoille. Määräaikaan mennessä hakemuksia saatiin huikeat 81. Näyttelykokonaisuuden jurytti taidehistorioitsija Riikka Niemelä.

Näyttelyn taiteilijat ovat Henna Aho, Markku Haanpää, Aaron Hiltunen, Marjatta Holma, Sara Ilveskorpi & Sanna Vainionpää, Petra Kallio, Sanna Kananoja, Hanna Lamnaouer, Aleksi Liimatainen, Mika Natri, Samu Raatikainen, Hilja Roivainen, Panu Thusberg ja Jaana Valtari.

Juryttäjä kertoo näyttelystä:

”Huoli ympäristön tilasta on viime vuosina tuntunut voimakkaasti nykytaiteen sisällöissä. Turun Taiteilijaseuran vuosinäyttelyn teoksissa tehdään havaintoja luonnon orgaanisista muodoista ja materiaaleista, mutta tarkastellaan myös rakennettujen kaupunkimiljöiden estetiikkaa. Kaarina-talossa esillä olevien teosten lisäksi näyttelykokonaisuuteen kuuluu osallistava kaupunkitaideteos. Taide antaa mahdollisuuden pysähtyä ajattelemaan ihmisen ympäristösuhdetta sekä käsitellä mitä aistikokemuksena merkitsee elää keskellä voimakasta ekologista murrosta.”

Näyttelyn juryttäjä on valinnut vuosinäyttelyn taiteilijoista Turun Taiteilijaseuran vuoden 2018 taiteilijan, joka julkistetaan avajaisissa keskiviikkona 5. joulukuuta klo 17. Avajaisissa on kahvi- ja joulutorttutarjoilu 60 ensimmäiselle avajaisvieraalle. Lämpimästi tervetuloa!

Näyttely on avoinna Kaarinan pääkirjaston aukiolojen mukaan ma-pe klo 9-19, la klo 10-15. Tarkastathan poikkeavat aukioloajat kirjaston kotisivuilta www.kaarina.fi/kirjasto

Hinta: 

Maksuton

Tapahtumajärjestäjä: 
Kaarinan kulttuuri- ja kirjastopalvelut ja Turun Taiteilijaseura

Poikkeukset:

Suljettu sunnuntaina.
Tapahtuman osoite: 
Lautakunnankatu 1

Kaarina-talo, Kaarina-sali

Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: