30.11.–31.12.2017

Lilli Haapala / Katve (Sacred sites)

Tervetuloa näyttelyn avajaisiin taiteilijan läsnä ollessa torstaina 30.11.2017 klo 18–20.

Katve on jokin alue tai kohta. Katve on kuin kuolleessa kulmassa, hieman varjossa. Se on metsän siimeksessä. Katveeseen ei saa helposti yhteyttä - se on saavuttamaton.

Lilli Haapala käsittelee teoksissaan ihmisen suhdetta ympäristöön ja havaittuun todellisuuteen. Näyttelyssään Katve (Sacred sites) Haapala on jatkanut työskentelyään ihmisen luontosuhteen parissa. Näyttelyn osallistavat teokset tarkastelevat näkemisen ja havainnon prosesseja. Näyttely onkin saanut alkunsa näkemiseen, havaintoon ja ymmärtämiseen liittyvistä kysymyksistä. Millainen on mielikuvien koskematon luonnonmaisema, entä onko sellaista todellisuudessa enää olemassa? Miten ihmisen ymmärrys ympäristöstä on muuttunut ajan kuluessa? Entä miten ympäristö on nähty ennen ja nähdään nykyisin?

Suomen metsien katveessa on sijainnut useita pyhiä paikkoja, joihin on liittynyt monenlaisia uskomuksia. Paikkoihin liittyi myös jokin ihmiselle näkymätön ja toisessa todellisuudessa oleva, rajantakainen. Näyttelyn 3D-kuvat tutkivat valokuvan rajoja. Kuvat näyttäytyvät kuin portteina toisiin todellisuuksiin, joihin kuitenkaan ei voi astua.

Lilli Haapala (synt. 1984 Salossa) on turkulainen kuvataiteilija, joka työskentelee monialaisesti, pääasiassa installaatioiden parissa. Haapala viimeistelee parhaillaan kuvataiteen maisterin opintojaan Helsingin Kuvataideakatemian tila-aikataiteiden osastolla ja on valmistunut Turun AMK:n Taideakatemian valokuvataiteen linjalta kuvataiteilijaksi vuonna 2015. Hänen töitään on ollut useissa näyttelyissä ympäri Suomea ja ulkomailla.

Tapahtumajärjestäjä: 
Valokuvakeskus Peri
040 350 1954
Tapahtuman osoite: 
Itäinen Rantakatu 38, 20810 Turku
Wäinö Aaltosen museo, toinen kerros
Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: 
Asiasanat: 
Tapahtuman alue: