23.–26.5.2019

Jokisataman avajaiset 2019

Jokisataman avajaiset aloittaa Turun tapahtumakesän 23.–26.5.2019! Valtaosa tapahtumista on maksuttomia.

Jokisataman avajaiset on aloittanut vuodesta 2010 Aurajokirannan kesän tarjoten mielenkiintoista ohjelmaa Turun kaupungin, Turun Sataman, Forum Marinumin ja Jokisataman yrittäjien toimesta. Yhdeksättä kertaa vuonna 2019 järjestettävän kesäkauden avauksen monipuolinen tapahtumatarjonta houkuttelee asukkaita ja matkailijoita Jokisatamaan 23.–26.5.2019. Kesän korvalla järjestettävän pitkän tapahtumaviikonlopun ohjelma koostuu suurelta osin maksuttomista tapahtumista!

Katso päiväkohtainen ohjelma täältä. HUOM! Samba Cariocan kulkue on peruttu säätilanteen vuoksi. Sunnuntain 26.5. Kapteeni Kumiankan puuhapäivä klo 11-15 ja klo 15 Vahvasti viihteellinen suuri puhallus! on siirretty Sigyn-saliin ja sen aulatiloihin sekä katetulle Köysiradan alueelle. 

Jokisataman avajaisten ohjelmatarjonnasta löytyy katsottavaa ja koettavaa kaikille. Valtaosa noin 60 tapahtumasta on yleisölle maksuttomia. Seuraa Jokisatamaa Facebookissa ja Instagramissa saadaksesi tietää ohjelmatarjonnasta enemmän!

Avajaisten ensimmäisenä päivänä 23.5. torstaina järjestetään Ruissalon Telakalla Pax Navis, joka toimii merirauhanjulistuksena ja huviveneilykauden avauksena. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki Saaristomeren vesillä liikkuvat, maitse tai vesiteitse.

Turun filharmoninen orkesteri järjestää upean TFO telakalla! -konserttikokonaisuuden, joka polkaistaan käyntiin torstaina. Turun filharmonisen orkesterin oman festivaalin ohjelmaa kuullaan Jokisataman avajaisten päivinä aina lauantaihin saakka.

Lisäksi pitkän tapahtumaviikonlopun ohjelmassa on muun muassa museolaivakauden avaus, laivaston soittokunnan 100-vuotisjuhlavuoden kunniaksi järjestetty näyttely Forum Marinumissa, Turun konservatorion ja Turun seudun musiikkiopiston esityksiä. Perjantaina ja lauantaina 24.−25.5. viranomaistahot jalkautuvat Nuku rauhassa -kokonaisuusturvallisuustapahtumaan, josta löytyy tietoa ja esityksiä turvallisuudesta. Paikalla on muun muassa Lounais-Suomen jätehuollon toimittama Pop up -lajitteluasema, jonne voi tuoda elektroniikka- ja ongelmajätettä, Samba Cariocan huikea karnevaalikulkue ja Sotilaskotiyhdistyksen myyntipiste, josta voi napata mukaan vaikka munkkikahvit!

Jokisataman avajaiset huipentuvat sunnuntaina lapsille ja lapsenmielisille omistetuun Kapteeni Kumiankan puuhapäivään! Tule kuuntelemaan Turun konservatorion nuoria soittajia ja muita musiikkiesityksiä, ratsastamaan keppihevosilla, ihmettelemään paloautoja ja ottamaan kuvia itse Kapteeni Kumiankan kanssa. Luvassa myös paljon muuta lapsille suunnattua ohjelmaa, sekä myös aikuiseen makuun sopiva Suuri puhallus -musiikkiesityskokonaisuus, jossa pääsee nauttimaan elävästä musiikista. 

Jokisataman yritykset ovat mukana tapahtumassa myös erilaisten tarjousten muodossa. Katso kaikki tarjoukset täältä!

Turun kaupunki kuvaa Jokisataman avajaistapahtumissa. Jos et halua itseäsi tai lastasi kuvattavan, pyydämme ystävällisesti mainitsemaan asiasta kuvaajalle.

Hinta

Tapahtuma on maksuton

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun kaupunki, tapahtumpalvelut
040 184 4257
Tapahtumapaikka: 
Jokisatama
Tapahtuman osoite: 
Läntinen Rantakatu 38, 20100 Turku

Jokisatama, Martinsillalta alajuoksulle ja Ruissalon telakka-alue.

Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: