28.2.–24.3.2019

Hans-Peter Schütt & Maja Breife / Sen pituinen se, {TES} / Yhteys, Sanni Weckman / Läsnä

Tervetuloa näyttelyiden avajaisiin taiteilijoiden läsnä ollessa torstaina 28.2. klo 18−20.

ISO GALLERIA
Hans-Peter Schütt & Maja Breife / Sen pituinen se

Näyttelymme käsittelee lapsettomuutta, joka ei ole vapaaehtoista. Me yritimme muodostaa perheen 10 vuoden ajan. Näyttelyn teokset purkavat asioita tältä ajanjaksolta.

Olemme työskennelleet työparina. Teosten lähtökohdat ovat kummankin henkilökohtaisia ideoita, joita olemme jalostaneet keskustelemalla teosten sisällöstä suhteessa niiden muotoon ja esitystapaan.

FB-tapahtuma: Hans-Peter Schütt & Maja Breife / Sen pituinen se

PIENI GALLERIA
{TES} / Yhteys

Yhteys on taiteen ja teknologian leikkauspisteessä tapahtuva installaatio, joka reagoi katsojan puhallukseen. Se tarjoaa kokijalleen omalaatuisen tavan vaikuttaa teoksen sisältöön, joka puolestaan herättää kysymyksiä esimerkiksi tekijyyden käsitteestä.

{TES} on vuonna 2018 perustettu mediataideryhmä, jonka teokset avaavat ihmisten ja teknologioiden vuorovaikutusta. Ne pohtivat esimerkiksi sitä, miten uudet teknologiat vaikuttavat taiteen kuluttamiseen sekä luomiseen, ja millainen vaikutus uusilla teknologioilla on tekijyyden käsitteeseen. Ryhmässä vaikuttavat Tea Söderlund, Eetu Henttonen ja Sami Luusalo.

FB-tapahtuma: TES / Yhteys

AULAGALLERIA
Sanni Weckman / Läsnä

Sanni Weckman tuo teoksissaan ihmisen kuvan lähelle katsojaa. Kasvoja ja hahmoja piirtävät kuitenkin materiaalit, jotka ovat irrallaan tavalliselta paikaltaan: langat ja kuivatut kukat ovat muuttuneet väreiksi, varjoiksi ja pinnoiksi. Samaan aikaan tuttuja ja vieraita ovat materiaalin lisäksi myös teosten henkilöt. Kuvattujen ihmisten läsnäolo muistuttaa tallennetuista hetkistä, omista ja toisten muistoista. Jokaisen hahmon takaa löytyy kokonainen koettu elämä, mutta teokset muuntuvat kuvaamaan yksilön sijaan kollektiivista muistoa. Uudella tavalla katsoen vieraatkin kasvot voivat muuttua tutuiksi, tuoden mieleen kenties oman perheen valokuva-albumin, tai ehkäpä jo lähes unohdetun ystävän lapsuuden luokkakuvasta.

Hinta: 

Vapaa pääsy, tervetuloa!

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun Taidehalli
040 350 1954

Poikkeukset:

Suljettu maanantaisin ja tiistaina.
Tapahtumapaikka: 
Turun Taidehalli
Tapahtuman osoite: 
Vanha suurtori 5, Turku

Vanha Suurtori 5
20500 Turku

Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: