Kristine Opolais -kuva
10.–22.8.2018

Turun musiikkijuhlat

Kotimaisia ja ulkomaisia huippuartisteja sekä suuria orkesterikonsertteja, kamarimusiikkia, resitaaleja, jazzia ja ulkoilmatapahtumia.

Suomen vanhin yhtäjaksoisesti toiminut musiikkifestivaali - perustettu 1960. Turun musiikkijuhlien kesän ohjelma on monipuolinen musiikillinen kattaus. Festivaalin avaavat latvialainen huippusopraano Kristine Opolais, Radion sinfoniaorkesteri ja kapellimestari Hannu Lintu.

Maailmankuulu dekkarikirjailija Donna Leon keskustelee kirjoista, ja hänen tukemansa venetsialainen ensemble Il Pomo d’Oro saa 200 vuotta täyttäneen Akatemiatalon holvit soimaan barokkioopperaa.

Ruissalon telakan veneveistämöllä näyttelijä Roope Salminen ja Kolina tarjoilevat musiikki-improvisaation kokoillan show’n, ja Kansallisbaletin tanssijoiden ja Läntisen tanssin aluekeskuksen kanssa festivaalille on suunniteltu satumainen balettigaala.

Kotikonsertit järjestetään kodeissa Vähätorilla, Vartiovuorella, Ruissalossa ja uudestaan taiteilija Johanna Oraksen taiteilijakodissa. Jazzia tarjoilevat Iiro Rantala ja Ulf Wakenius sekä Max De Aloe Baltic Trio.

Festivaali päättyy konsertteihin, joissa esiintyvät pariisilaistaiteilijat. Ranskassa laajasti tunnettu ja arvostettu toimittaja ja kirjailija Patrick Poivre d’Arvor ja pianisti Eliane Reyes kertovat Turun linnassa musiikin ja runouden keinoin kahtena iltana rakkauden tarinan. Koko festivaali päättyy Hélène Mercier’n ja Louis Lortien kahden pianon konserttiin.

Tapahtumajärjestäjä: 
Turun musiikkijuhlasäätiö
(02) 262 0812
Tapahtuman osoite: 

Tapahtumia ympäri Turkua.

Tapahtuman verkkosivusto: 
Tapahtuman FB-sivu: 
Tapahtuman Twitter-sivu: